Wie ?

Een eerste vereiste om bij de zwemclub te komen is dat je toch een beetje kan zwemmen . Graag hadden we dat je toch al 100 m mooi schoolslag, 25 meter vrije slag en 25 m rugslag zou kunnen zwemmen op het moment dat je lid wordt. De rest dat leer je wel bij ons.

Voor je aansluit heb je 2 proeftrainingen, waarna onze trainers je beoordelen of je rijp bent om aan te sluiten bij de zwemclub of dat je nog even in de zwemschool verder moet oefenen.

Een goed humeur is ook veel waard en de intentie om te trainen en door te zetten is ook heel veel waard.

Ook een vereiste is dat je een zwembroek of badpak (voor de meisjes), draagt en een badmuts . Een zwembrilletje is ook erg nuttig soms . Een dure duikbril met een snorkel is helemaal niet nodig , die hindert meer dan dat hij helpt.

Zwemmen kan iedereen , die het wil , je moet alleen willen . Je kan meedoen aan de trainingen van af vijf jaar en dit tot ver na je pensioen .

Competitiezwemmen mag je eigenlijk pas van af je zesde jaar . Wij maken geen onderscheid tussen geslacht , ras of kleur . Bij ons is iedereen welkom, als je maar met het idee komt van op een sportieve manier aan ontspanning te gaan doen.

waarom zwemmen ?

Heel veel mensen , zowel ouderen als jongeren , beoefenen tegenwoordig een sport als hobby . Sport MOET, want , niet alleen is het een goede remedie voor je energie en je overtollige stress in kwijt te raken , het is tevens nog gezond ook. En je gezondheid is toch nog altijd één van de belangrijkste dingen in het leven . Daarom kan men best van jongsaf aan beginnen met het beoefenen van gelijk welke sport. Want op het beoefenen van sport staat immers geen leeftijd. Het is immers goed voor iedereen.

Een van de meest gezonde sporten is echter wel het zwemmen. Want bij het zwemmen zijn bijna alle spieren voordurend in beweging. Zowel de arm als de beenspieren, en als ook de buik en rugspieren worden veelvuldig gebruikt in de verschillende zwemslagen. Zwemmen is niet alleen een oefening voor de spieren , maar tevens wordt er volop aandacht besteedt aan de ademhaling. Er zijn zelfs vele dokters en kinesisten die het zwemmen aanraden voor mensen met rugklachten . Vooral vrouwen zouden aan zwemmen een zeer goede hulp hebben als een ondersteuning of als een verlenging van de prenatale oefeningen bij een zwangerschap .

Zwemmen is daarom niet alleen gezond maar het is tevens nodig . Men weet immers nooit van tevoren wanneer er iets gebeurd aan ,bijvoorbeeld , een waterkant of op een vakantie, en een ongelukje kan iedereen overkomen. Daarom begint men op de meeste scholen steeds vroeger met het geven van zwemmen gedurende de lessen van lichamelijke opvoeding , wat een zeer goed initiatief is .

De bedoeling van deze lessen is zeer goed maar veelal komt men , ondanks de inspanningen van de leraars , en door tijdsgebrek meestal maar tot de elementaire slagen.

Recreatie of competitie ?

Onze club is aangesloten bij de zwemcel van FROS. Dit is een Vlaamse amateursportfederatie erkend door Bloso waar naast competitie vooral de nadruk ligt op recreatief sporten op topniveau

Je kan dus in de club ook terecht als recreatiezwemmer. Dit wil zeggen dat je niet gaat competitiezwemmen, of toch nog niet zo dadelijk , ( eventueel later ). Voor deze recreatiezwemmers worden er ook zwemfeesten georganiseerd met verschillende clubs . Dit gebeurt enkele keren per jaar en de bedoeling ervan , is vooral ervaring opdoen om te kunnen doorgroeien naar een eventuele competitie.

Je kan ook wedstrijden gaan mee zwemmen. Dit houdt dan wel in dat je verschillende keren per week komt trainen. Vanaf dan , kan je , door oefening en trainingen en met de hulp van de trainer , aan je prestaties werken. Je zit dan in een groep zwemmers die verschillende wedstrijden (soms tot 30 per jaar) zwemt in het hele land. Hierin zitten ook de provinciale , de nationale , de vlaamse en de leeftijdskampioenschappen.

Als je hier klikt kom je op de pagina met de wedstrijden van onze club

nieuws

Iedereen moet het registratieformulier jaarlijks invullen om in orde te zijn met de verzekeringen. Niet ingevuld is niet verzekerd !!

 

 

 

 

 

programma's

laatst toegevoegd programma :

 

inschrijvingen

hier kan je een formulier openen om in te schrijven voor een wedstrijd

clubkampioen

overzicht van de clubkampioenen

clubrecords heren

de bijgewerkte clubrecords van de heren op 01/01/2020

clubrecords dames

de bijgewerkte clubrecords van de dames op 01/01/2020

foto's

hier vind je de foto's van onze aktiviteiten

Clubfeest 31 januari 2015